Romantiskweekend.se
Romantisk Weekend » Artiklar

Vilket stjärntecken tar du med dig på romantisk weekend?

Innan du åker iväg på en romantisk weekend med någon kanske det är spännande att veta vad stjärntecknena säger om er framtid. Har ni varit tillsammans ett tag kanske ni redan vet hur ni passar ihop oavsett vad ert stjärntecken säger, men har ni nyligen träffats och ska åka iväg på er första weekend kanske detta är spännande att veta. Så innan ni åker iväg med någon kan det vara bra att veta lite om deras mest karaktäristiska drag de har enligt deras stjärntecken.
Vattumannen 21 januari- 18 februari
Man är som vattuman inte rädd för att prova nya saker och väldigt individualistisk som går sin egen väg. De har ofta många bollar i luften och gillar att ha saker att göra. De kan dock slukas upp i sina nytänkande banor och därmed glömma bort de praktiska bitarna i det hela. De är väldigt engagerade i mänskliga rättigheter och slåss gärna för sina ideal.
Fiskarna 19 februari -20 mars
Man är som fisk väldigt lyhörd och har en enorm medkänsla för andra människor. De är mycket bra på att lyssna och har en förmåga att sätta sig in i andra människors känslor. Däremot är fiskar själv ganska känsliga och visar ofta inte sina riktiga känslor utan spelar upp en fasad när sådana situationer dyker upp.
Väduren 21 mars – 19 april
Man är som vädur väldigt entusiastisk och har ett hett temperament. De är dock inte långsinta, vilket man kan tro. De trivs i en ledarroll och är ofta väldigt uppfinningsrika. De kan lätt bli väldigt rastlösa och gillar att dra igång utmaningar och tävlingar – som de gärna vinner.
Oxen 20 april – 21 maj
Man är som oxe väldigt hemmakär och jordnära. De älskar allt som är njutbart i livet som exempelvis god mat och dryck, musik, erotik, kultur, skönhet och komfort. De är också väldigt lugna och praktiska samt jobbar hårt och uthålligt. De är väldigt lojala mot sina vänner och ser alltid det goda hos dem.
Tvillingarna 22 maj – 21 juni
Man är som tvilling väldigt intelligent och fördomsfri. De är duktiga på att debattera men tröttnar oftast snabbt på ämnet innan de hittat en lösning. De är väldigt idérika och håller ite så fast vid principer utan byter ofta åsikter.
Kräftan 22 juni – 22 juli
Man är som kräfta ofta reserverad men också mottagliga för mycket intryck. Detta gör att deras sinnesstämning kan ändras väldigt fort. De fäster sig lätt vid andra och har ett stort behov att vara omhändertagande.
Lejonet 23 juli – 22 augusti
Man är som lejon en person som älskar att stå i centrum. De är ofta väldigt stolta och tar ofta ledarrollen väldigt naturligt. De gillar extraordinära saker och lyx, och är ganska fåfänga. De är dessutom ofta dramatiska och göra allt i stor stil.
Jungfrun 23 augusti – 22 september
Man är som jungfru oftast väldigt noggranna och jobbar mycket flitigt. Ibland kan de bli så noggranna att de i andras ögon uppfattas som pedantiska. De är oftast duktiga på att organisera och har en bra stilkänsla. De är även plikttrogna och kommer alltid i tid.
Vågen 23 september – 22 oktober
Man är som våg ofta väldigt social och gillar att träffa nya människor. De är väldigt socialt kompetenta när det gäller att umgås med människor över lag. De gillar att lära sig saker och törstar efter erfarenheter. De är väldigt kärleksfulla och avskyr att bråka och tjafsa.
Skorpionen 23 oktober – 21 november
Man är som skorpion ofta väldigt modig och hemlighetsfull. De verkar oftast väldigt lugna vid första anblicken men under ytan har de ofta stor passion. De älskar och hatar ofta därför med samma hetta och intensitet. De gör aldrig något halvdant, utan det är allt eller inget som gäller.
Skytten 22 november – 21 december
Man är som skytt ofta väldigt aktiva och i behov att få uttrycka sina åsikter. De blir ofta snabbt rastlösa och behöver ständigt nya miljöer och utmaningar. De är oftast inte ett fan av rutinen att jobba 9-17, utan vill helst att ingen dag är den andra lik.
Stenbocken 22 december – 20 januari
Man är som stenbock väldigt ambitiös och disciplinerad. De har oftast inget problem att vara för sig själva och är väldigt självständiga. De är väldigt trygga i sig själv och ärliga personer. De är extremt envisa och ger inte upp förrän det lyckats med det de bestämt sig för.

Bröllopsdagar

Minnesvärd bröllopstårta!Att gifta sig är många tjejers dröm, och kanske även killars!? När man då har gjort detta underbara. Fått klä sig i en vacker brudklänning och fått ringen på sitt finger. Då börjar vardagen som gift. För att påminnas om bröllopsdagen finns det namn på samtliga bröllopsdagar. Bröllopsdagen är en dag att speciellt ägna åt varandra och uttrycka kärleken till varandra. Enligt en gammal tradition ska då mannen ge sin hustru en gåva av just detta material. Idag är det även vanligt att kvinnan ger mannen en gåva.

 

 •  
 •  
 •  

 • 1 år Bomull
 • 2 år Papper
 • 3 år Läder
 • 4 år Frukt
 • 5 år Trå
 • 10 år Tenn
 • 20 år Porslin
 • 25 år Silver
 • 30 år Pärl
 • 35 år Korall
 • 40 år Rubin
 • 45 år Safir
 • 50 år Guld
 • 55 år Smaragd
 • 60 år Diamant

Rosors betydelse!

Vill du överraska din kärlek med blommor? Men vet inte riktigt hur många rosor du ska köpa? Här kommer räddningen som hjälper dig hitta rätt i rosornas värld. Denna lista kan tas med en nypa salt, bara för att du köper en ros behöver det inte betyda ”Du är mitt allt”. Men lite skoj kan det ändå vara att följa den för att matcha exakt vad du vill med din blomma.

rose1En blomma – Du är mitt allt
Två blommor – Låt oss resa bort tillsammans
Tre blommor – När får jag träffa dig igen?
Fyra blommor – Jag ser upp till dig och är dig tacksam
Fem blommor – Jag gör vad som helst för dig
Sex blommor – Jag tvivlar på ditt ord
Sju blommor – Jag älskar dig
Åtta blommor – Jag förblir dig trogen intill döden
Nio blommor – Jag vill vara ensam med dig
Tio blommor – Vill du gifta dig med mig?

Gul färg på rosor brukar oftast användas vid begravning, men kan också symbolisera vänskap. Om du ger en person en orange ros betyder det att du är stolt över den personen. Blåa rosor betyder hopp om nya möjligheter och vita rosor symboliserar att givaren tror på mottagarens renhet. En ros uppskattas alltid, så ta en titt på listan och gör den du tycker om glad!

Ett romantiskt paket gör susen!

Att få komma bort en helg utan barn, räkningar, disk, städ, det vanliga hemmet eller vad det nu kan vara är guld värt. radissonEn weekend på hotell ger en kick som håller i sig länge. Idag finns det en mängd hotell som erbjuder det lilla extra till er weekend. Det finns så mycket mer än bara övernattning och frukost. Ett romantiskt paket behöver inte kosta skjortan. Det finns enklare varianter med en flaska bubbel och choklad på rummet till de lite mer avancerade paketen med jacuzzi på rummet och såna där det ingår 3-rätters middag på kvällen. Kan alltid hitta det romantiska paketet som passar er bäst.

Radisson SAS Strand Hotel, Stockholm alla romantiska hotell i Stockholm: https://www.hotelspecials.se/se/sodermanland/stockholm/romantik

hackeberga_framEn lyxigare variant är att ta en romantisk weekend på ett slott eller en herrgård. Dessa paket är ofta mer komplexa än de på stadshotellen. Slotten och herrgårdarna ligger utanför de stora städerna, utan restauranger och butiker i närheten varför dessa paket innehåller allt. Afternoon tea, 3-6 rätters middag, lite tilltugg och dryck på rummet samt frukostbuffé. Passar främst de som verkligen söker lugn och ro och vill komma bort från stadens stress. Här på bilden syns Häckeberga Slott som ligger vackert i Genarp, Skåne.

sanktjEn tredje variant är att satsa på en romantisk weekend på ett Spahotell. Att kombinera den romantiska middagen med varsin avkopplande massage brukar göra susen. Här finns båda varianterna, helpensionspaket med hela kittet eller paket utan middag på de Spahotell som ligger mer inne i städer. Bara att välja vilket som passar er bäst.

Sankt Jörgen Park Resort, Göteborg, alla romantiska hotell i Göteborg: https://www.hotelspecials.se/se/vastergotland/goteborg/romantik

Det finns alltså en romantisk weekend som passar alla. Unna er att åk iväg över en helg, en natt räcker, jag lovar! Ta hand om varandra och se till att hitta ljuspunkter i vardagens rutiner. Kom ihåg, man lever bara en gång!

Romantiska Göteborg!

Välkommen till Sveriges framsida – som en riktig göteborgare hade sagt! Det ligger något i det uttrycket. Göteborg är en stad där det händer mycket och evenemangen avlöser varandra. Det är enkelt att turista i Göteborg vare sig det är sommar eller vinter, höst eller vår. Du når det mesta inom gångavstånd, vare sig det gäller restauranger, shopping, sevärdheter eller attraktioner.

Sommartider

CIMG1763I och med den omedelbara närheten till havet är Göteborg en riktig sommarstad. Spårvagn eller buss tar dig ut till klipporna vid havet på mindre än en timme. Under sommaren sätts extra språvagnar in med destination Saltholmen där skärgårdsbåtarna utgår ifrån. De olika öarna runt om erbjuder fina klippor och härliga bad.

Sommar i Göteborg betyder också säsong på Liseberg vilket passar stora som små. Entré kostar endast 80 kr och på Liseberg finns mer än bara åkattraktioner och spelhjul. Schemat är fullspäckat med artistframträdanden, shower, allsång och utställningar. För schema, besök www.liseberg.se.

Uteserveringar är det gott om i Göteborg och ett romantiskt tips är att besöka mysiga Linnégatan. Här avlöser restaurangerna och caféerna varandra på båda sidor av gatan, bara att välja, solsida eller inte! En promenad i Slottskogen erbjuder glass, pingviner, utsiktstorn och flamingos. För att se Göteborg från vattnet passar sightseeingbåten Paddan utmärkt, en tur runt staden tar ca 50 minuter och kostar 130 kr per vuxen.

Vit vinter?

Göteborg har tyvärr inte det bästa läget för en vit och snörik vinter. Vinterhalvåret kan vara ganska grått och regnigt. Däremot finns det att göra även dessa dagar. Vad sägs om shopping, VIP-bio i Sveriges största biosalong, museumbesök eller mys på hotell. Om du besöker Göteborg under december är dessutom Jul på Liseberg ett riktigt romantiskt tips. Njut av glögg, skridskoåkning, julmarknad och tomtar. Kika gärna på HotelSpecials för föer erbjudanden på hotell i Göteborg.

jul liseberg