Romantiskweekend.se
Romantisk Weekend » Romantiska hotell Örebro

Romantiska hotell Örebro

Örebro är en av Sveriges centralaste ständer och antas ha fått sina stadsprivilegier redan under 1260-talet. Stadens strategiska läge gjorde att många marknader uppstod och staden blev en knutpunkt för handelsmän från hela landet. Detta är någonting som man blir påmind om än idag tack vare de väl utbyggda kommunikationerna. Örebro är en perfekt mötesplats!

Örebro är en vacker stad med det pampiga Örebro Slott i centrum. Här kan ni strosa ner längs gatorna, beundra den vackra stadsparken och kanske slå er ner på någon mysig uteservering vid Svartån som långsamt rinner igenom staden. Passa även på att besöka den lilla trästaden Wadköping som blivit en mycket populär sevärdhet då den ger en känsla av hur Sverige såg ut på 1700-talet.

Elite Stora Hotellet

Elite Stora Hotellet

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Drottninggatan 1
  • Priser: Love-paket från 700 kr per person
  • Tel: 0771-145 145

Elite Stora Hotellet byggdes 1858 och är beläget i centrala Örebro. Hotellet är ett av Sveriges mest anrika och har en härlig utsikt över Svartån. De 133 rummen är samtliga stilfullt inredda och utrustade med alla bekvämligheter. I restaurangen Slottskällaren erbjuds en stämningsfull miljö och en förstklassig a la carte meny. Vid fint väder kan maten avnjutas ute på veranden med utsikt över Örebros Slott och Svartån, annars välkomnas ni ner till de rustika källarvalven från 1300-talet. Menyn består av allt från klassisk husmanskost till spännande kulinariska rätter.

Läs mer