Romantiskweekend.se
Romantisk Weekend » Artiklar » Kärleksfilmer

Kärleksfilmer

Kärleksfilmer är underbara. En härligt blandning av skratt och tårar, komedi som drama. Här kommer en lista på 10 härliga kärleksfilmer att njuta av i soffan med eller utan den du älskar!

1. Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta (The Notebook, 2004) Ryan Goslig och Rachel McAdams. Berättelsen om ett ungt älskande par. De upplever en passionerande sommar innan de tvingas skiljas åt på grund av klasskillnad och Andra världskriget. Efter år på skiljda håll återförenas de oväntat. Historien visar parets starka förälskelse och hinder som står i vägen för dem. En berättelse om förlorade möjligheter, om att bli vuxen och om kärlekens magiska kraft.holiday

2. The Holiday (2006). Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black. Denna romanstika komedi handlar om två helt olika kvinnor. Den ena bor i en mysig, engelsk stuga ute på landet och den andra i en stor villa i Hollywood. Båda har dåliga erfarenheter av män och behöver komma bort. Efter ett möte på nätet byter de bostad och detta leder till nya äventyr och även en ny romans. En ny adress kan verkligen förändra ditt liv.  

3. När Harry mötte Sally (When Harry met Sally, 1989) Meg Ryan och Billy Crystal. En romantisk komedi det lyser om. En av de mest älskade och romantiska komedierna någonsin. Kan en man och en kvinna fortsätta vara vänner efter att de haft sex? Detta är vad Harry och Sally diskuterar på sin resa genom USA. Kommer de någonsin inse att de är som gjorda för varandra, eller kommer de fortsätta att förneka attraktionen som finns imellan dem?

titanic4. Titanic (1997) Kate Winslet och Leonardo DiCaprio. Drama om Titanics jungfruresa som slutade i tragedi. Det unga paret Jack och Rose kommer från olika samhällsklasser men finner ändå varandra ombord på Titanic. Deras kärlek är stark men måste genomgå en kamp på grund av klasskillnaden och framför allt kampen om liv då Titanic kolliderar med ett isberg.

5. Notting Hill (1999) Julia Roberts och Hugh Grant. William Thucker äger en liten bokhandel i Notting Hill, en vanlig frånskild engelsman som bor i närheten med sin inneboende, den speciella Spike. En dag kommer en av världens största filmstjärnor, Anna Scott, in i bokhandeln och förändrar hela sitt och Williams liv. Romantisk komedi med glimten i ögat om kärleken mellan två människor.

6. Sömnlös i Seattle (Sleepless in Seattle, 1993) Meg Ryan och Tom Hanks. Berättelsen om två människor som förs samman av ödet. Änkemannen Sam blir motvilligt av sin son deltagare i ett radioprogram. Hans gripande tal om kärlek får tusentals kvinnor på fall och hans hem översvämmar av tröstande brev. Författaren Annie har hela tiden följa Sams historia och är övertygad om att det är hennes öde att träffa Sam.

7. Pretty Woman (1990) Julia Roberts och Richard Gere. En av 90-talets största filmer. Den framgångsrika affärsmannen Edward är på besök i LA. En kväll kör han vilse i Hollywood och frågar prostituerade Vivian om hjälp med vägen. Vivian är raka motsatsen till Edward, men hennes skönhet charmar Edward som erbjuder henne att bli hans sällskapsdam. För Vivan öppnar sig en helt ny värld med vackra kläder och pengar, och för Edward kärlekens värld. En riktig askungesaga med skratt och romantik.

8. Love Actually (2003) Hugh Grant, Liam Neeson, Billy Bob Thornton och Colin Firth. En härlig romantisk komedi om olika historier och karaktärer som vävs samman. Samtliga med den gemensamma nämnaren – kärlek. Historierna varvas med lycka och sorg. Om du vågar se dig omkring, kommer du att upptäcka att kärleken finns överallt…

Karlstein (tyska: Burg Karlstein; tjeckiska: Hrad Karlštejn, tidigare Karlův Týn) är ett gotiskt slott i köpstaden Karlštejn 30 km sydväst om Prag i Tjeckien. Det grundades 1348 av Karl IV. Historiskt har slottet tjänat som förvaringsplats för såväl Tysk-romerska rikets kejserliga riksregalier som Böhmens kröningsjuveler, heliga reliker och andra kungliga skatter. Idag är slottet ett av Tjeckiens mest berömda och välbesökta slott.

dirtydancing9. Dirty Dancing (1987) Patrick Swayze och Jennifer Grey. 17-åriga Baby är på semester med sin familj sommaren 1963. På hotellet arbetar Johnny som danslärare. När de två möts blir dansen till något mer sensuellt och svettigt, dirty dancing. Attraktionen och kärleken dem imellan är stark och förbjuden.

10. P.S. – I love you (2007) Hilary Swank och Gerard Butler. Holly och Gerry är ett förälskat par som varit gifta i 9 år. När Gerry dör av sjukdom står Holly kvar förkrossad utan att veta hur hon ska gå vidare. Kort därefter börjar brev dyka upp till Holly som hjälper henne att gå vidare och börja leva igen, brev som Gerry skrev innan han dog. Vackert och sorgligt på samma gång.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!